Alapszintű járóbeteg szakellátás feltételeinek biztosítása a füzesabonyi Egészségügyi Központban

Füzesabony Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program (továbbiakban: ÉMOP) keretében pályázatot nyújtott be, „Alapszintű járóbeteg szakellátás feltételeinek biztosítása a füzesabonyi Egészségügyi Központban” címen, amely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – mint támogató döntése alapján – nyertes pályázat lett és vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A megvalósítás helyszíne:3390 Füzesabony, Rákóczi út 36-40.
A projekt megvalósítás kezdete:2009.10.01.
A projekt megvalósítás tervezett befejezése:2011.07.31.
A projekt összköltsége:288 862 670 Ft
A támogatás összege és mértéke:259 976 402 Ft, 90%
Projekt rövid összefoglalója: 
Füzesabony Város Önkormányzat projektjének célja a járóbeteg szakellátás alap- (R2) szintre történő fejlesztése, az alapszintű járóbeteg szakellátás minőségi és mennyiségi feltételeinek megteremtésével a füzesabonyi Egészségügyi Központban. A cél elérésének érdekében a projekt keretein belül épület átalakítás, eszközbeszerzés és egészségügyi szolgáltatásbővülés valósul meg. A fejlesztés által a Központ alkalmassá válik a kistérség egészségügyi ellátási igényeinek kielégítésére.

Egészségügyi Központ – Intézményi Létszámbővítés Füzesabonyban

A Egészségügyi Központ Füzesabony 13 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a TÁMOP 6.2.4.B-12/2 kódjelű, Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című pályázati kiíráson. A 100 %-os intenzitású pályázat keretében 1 új alkalmazott foglalkoztatása és két új munkakör létrehozása vált megoldhatóvá.

A füzesabonyi kistérségben indokolt vollt korábban az Egészségügyi és Szolgáltató Központ fejlesztése, mert a járó és fekvőbetegek arányában nem volt elegendő a szakképzett munkaerő. A pályázat keretében az Egészségügyi központ két új munkakört is sikeresen létrehozott. Egy műtő technikus és egy radigráfusi pozíció vált betölthetővé. A két pozíció nagyban hozzájárul az ellátás minőségének és gyorsaságának javulásához, emellett munkahelyet teremt a térségben.

A radiográfus pozíció az egyik létrehozott munkakör, mely egyfajta asszisztensi feladatkört jelent. A pozícióban dolgozó munkatárs segít szakszerűen, az előírásoknak megfelelően elvégezni az MRI,CT, UH vizsgálatokat, így az orvosok figyelme nagyobb mértékben irányulhat a betegekre.

A másik pozíció a műtő technikus, aki az orvos utasítására elvégzi a törött testrészek gipszelését ezzel gyorsítva a betegellátási folyamatokat. A műtétet az elejétől a végéig kíséri, ezzel biztonságérzetet nyújtva a betegnek és szakszerű segítséget az orvosoknak.

A támogatásnak köszönhetően a két új pozíció megteremtésével a betegek komfortérzete és az ellátás színvonala növekszik.

A projekt közvetlen célja megvalósult, így a füzesabonyi Egészségügyi Központ jobban fel van készülve a betegek szakszerű és gyors ellátására. Hozzájárul a füzesabonyi kistérségben a betegek és a szakorvosi munkaerő arányának javításához, ezzel növelve a betegek bizalmát.

 
 

Az Egészségügyi Központ Füzesabony 13 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a TÁMOP 6.2.4.B-12/2 kódjelű, Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című pályázati kiíráson. A 100 %-os intenzitású pályázat keretében 1 új alkalmazott foglalkoztatása és két új munkakör létrehozása vált megoldhatóvá.

A füzesabonyi kistérség lakóinak általános egészségügyi állapota rossznak mondható, így szükséges volt az Egészségügyi Központ létszámának bővítése. A Központban már biztosított volt a sebészeti és traumatológiai ellátás, de annak működtetése fejlesztésre szorult.

A füzesabonyi Egészségügyi központ 1 fő sebészeti asszisztens foglalkoztatást is meg tudta valósítani a vissza nem térítendő támogatás segítségével. Az felvételre került asszisztens nagyban segíti a központban dolgozó sebészek munkáját.

Feladatkörébe tartozik, hogy elvégezze az osztály munkájának koordinálást, és felelősséget vállaljon a páciensek informálásáért, irányításáért, így emelve az Egészségügyi Központ járó beteg ellátási színvonalát.

A támogatás elnyerésével a füzesabonyi kistérségben növekedett a járó és fekvő beteg személyekre jutó munkaerő aránya és javult a betegellátás minősége és munkahelyteremtés is megvalósult.. Az asszisztens rendelkezik a megfelelő képesítéssel, így hatékonyan segíti az orvosok munkáját.

A projekt közvetlen célja megvalósult, így a füzesabonyi Egészségügyi központ jobban fel van készülve a betegek szakszerű és gyors ellátására. Hozzájárul a füzesabonyi kistérségben a betegek és a szakorvosi munkaerő arányának javításához, ezzel növelve a betegek bizalmát.

A projekt közvetlen célja megvalósult, így a füzesabonyi Egészségügyi Központ jobban fel van készülve a betegek szakszerű és gyors ellátására. Hozzájárul a füzesabonyi kistérségben a betegek és a szakorvosi munkaerő arányának javításához, ezzel növelve a betegek bizalmát.

Megszakítás